Eekboerstraat 37, 7575 AV Oldenzaal
0541-512739
Website update: 19 maart 2024

Uw Definitieve Energielabel

Bouwbedrijf Poorthuis verzorgt uw Definitieve Energielabel

Hoe vraag ik een energielabel aan vanaf januari 2015?

Vanaf 1 januari 2015 krijgen alle huiseigenaren die nog geen energielabel bezitten een voorlopig energielabel thuis gestuurd. Gebaseerd op bouwjaar en type woning, geeft dit label aan hoe energiezuinig uw huis is. Dit voorlopig energielabel kunt u zelf online omzetten in een definitief energielabel. Het definitieve energielabel heeft u nodig bij de verkoop of verhuur van uw huis.
U bent verplicht om het voorlopig label om te zetten naar een definitef label wanneer de woning wordt verkocht.

Zo maakt u een voorlopig energielabel definitief

Een definitief energielabel kunt u als huiseigenaar eenvoudig aanvragen en laten registreren. Dit doet u via een webapplicatie van de Rijksoverheid. U ontvangt hierover vanaf januari 2015 per post bericht van de Rijksoverheid. In dit bericht staat via welke website u het energielabel kunt registreren. Het proces lijkt op de  aangifte van de inkomstenbelasting. Daarbij zijn de belangrijkste gegevens al voor u ingevuld.

Het werkt als volgt:

1. Inloggen met DigiD.
2. Woninggegevens controleren en eventueel aanpassen (hooguit 10 gegevens). 
3. Bewijs toevoegen aan het online woningdossier.
4. Erkende deskundige selecteren.
5. Gegevens versturen.

Erkende deskundige controleert uw gegevens

Een erkende deskundige controleert op afstand of de ingevulde gegevens juist zijn. Hij kan eventueel met u overleggen over de gegevens. De overheid geeft het definitief energielabel af nadat de deskundige de woninggegevens en het bewijs heeft goedgekeurd. Dit is het energielabel dat u als huiseigenaar moet overhandigen bij verkoop, nieuwe verhuur of oplevering van de woning. Voor het werk van de deskundige betaalt u administratiekosten.

Bouwbedrijf Poorthuis heeft de deskundigheid en bevoegdheid (erkend namens Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) om uw voorlopig label om te zetten naar een definitief label.

 

Bouwbedrijf Poorthuis verzorgt uw EPA-w maatwerkadvies

Een Energie Prestatie Advies (kortweg EPA) is een rapport over de mogelijkheden voor energiebesparing in uw woning. Denk hierbij aan het aanbrengen van isolatie, vervangen van beglazing of verwarmingsinstallatie maar ook het plaatsen van zonnecollectoren of een zonneboiler. Een gecertificeerde adviseur komt bij u langs om een EPA op te stellen. Afhankelijk van uw woonsituatie geeft de adviseur een maatwerk energieadvies, een schatting van de kosten voor de energiebesparende maatregelen, en de te verwachten energiebesparing. U ontvangt hierover een rapport. De adviseur inventariseert daarvoor de bestaande isolatie, het verwarmingssysteem en de ventilatie in de woning. U krijgt uiteindelijk antwoord op vragen zoals:

– Hoeveel kan ik mogelijk besparen ik als ik mijn dak isoleer?
– Is het zinvol om isolerend glas aan te brengen?
– Is mijn dak geschikt voor een zonnepaneel?
– Wat is de verwachte terugverdientijd als ik een zonneboiler plaats?

Wij nemen hierbij standaard een Binnenmilieurapportage op. Het sluit namelijk aan bij het streven naar een verlaging van het energieverbruik. Ook is het binnenmilieu van een woning bepalend voor de gezondheid van de bewoners.

Onze medewerker is een deskundig opgeleide, wettelijke gekwalificeerde medewerker met ruim voldoende energetische kennis om deze inspectie te doen. Er wordt gebruik gemaakt van software welke voldoet aan de gestelde eisen binnen de DGMT rekenkern woningbouw.

De kosten van een EPA maatwerkadvies zijn sterk afhankelijk van het soort woonhuis en eventueel aanwezige tekeningen, bestek en dergelijke. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerker J. Spanjer