Eekboerstraat 37, 7575 AV Oldenzaal
0541-512739
Website update: 19 maart 2024

Nieuwbouw Kulturhus Glane: ‘Er ligt een plan waar iedereen zich in kan vinden’

Nieuwbouw Kulturhus Glane: ‘Er ligt een plan waar iedereen zich in kan vinden’

Het nieuw te bouwen Kulturhus in Glane krijgt onder andere een grote, deelbare zaal, meerdere multifunctionele ruimtes, een aparte ruimte voor de schutters en een werkkeuken. De bouw begint voorjaar 2024.

Wethouder Jaimi van Essen en Jan Kwekkeboom, namens aannemersbedrijf Poorthuis Bouw, ondertekenden dinsdag 28 november de overeenkomst voor de nieuwbouw van het Kulturhus in Glane. “Een belangrijk stap. Het huidige dorpshuis De Glaan is hoognodig aan vervanging toe”, aldus de wethouder.

48 jaar oud

Dat wordt beaamd door Annieta Poorthuis van Dorpsraad Glane. “Het Dorpshuis is al 48 jaar oud. Daar moet veel aan gebeuren, onder andere moeten energiemaatregelen genomen worden.”
De gemeente besloot samen met de Dorpsraad dat er een nieuw dorpshuis moest komen.

“We hebben geïnventariseerd wat de wensen waren en hoe het eruit moest zien”

Jaimi van Essen, wethouder

Locatie

Van Essen: “We hebben geïnventariseerd wat de wensen waren, hoe het eruit moest zien, gaandeweg ook nog nagedacht of de huidige locatie wel de plek is waar het gebouw zou moeten staan. Toen we er met elkaar uit waren hebben we stappen vooruit gezet, en dat leidt tot deze ondertekening. Ik denk dat er een plan ligt waar iedereen zich in kan vinden.”

Investering

Met de nieuwbouw is een investering van 844.00 euro mee gemoeid. De gemeente heeft 150.000 euro subsidie ontvangen. “Als college vinden we deze investering heel goed te verantwoorden”, aldus Van Essen.